.

- Barn er det ærligste publikumet

Etter mye forarbeid ble det endelig premiere på ”Boble”, et teaterstykke for de aller minste. Salen var full av barn og voksne og det ble en vellykket forestilling.

Skuespilleren Andreas Roksvåg i rollen som Boble.

 

Den 14. februar var det premiere på ”Boble” på Den Nationale Scene. Det var flere barnehager og småbarnsfamilier som stilte opp. Både barn og voksne var spente og gledet seg til at forestillingen skulle begynne. Teaterstykket var fullt av musikk, dans og en rekke forskjellige sjødyr, barnas oppmerksomhet ble fanget fra starten av.

 

Handlingen finner sted på havets bunn, der vi følger dukken Boble, som falt i havet og sank til bunns. Her treffer han irriterende plankton, sjøpølser og mystiske skikkelser. Forestillingen har fokus på musikk, lyseffekter og tar oss med inn i en fargerik verden.

 

Etter forestillingen fikk alle barna komme ned på scenen og se og ta på alle de spennende tingene som var der. De fikk også møte de tre skuespillerne som viste frem de forskjellige dyrene som var med.

 

Barna var veldig opptatt av alt som var å se på scenen, men til slutt klarte vi å få oppmerksomheten til tre barn fra Låven Barnehage.

 

F.v Isabella, Ludvik og Astri Marie. Foto: Rebecca Gustafsson

 

Når vi spurte de om de likte forestillingen var de sjenert, men i det vi spurte hva de likte best var de rask med å svare.

 

- Det var dukken jeg likte best, utbrøt Isabella uten å nøle, mens hun så veldig fornøyd ut.

 

Astri Marie likte best når dukken Boble og havfruen danset med den store perlen, hun likte også veldig godt de forskjellige fargene på lyset.

Ludvik derimot synes det kuleste var når Boble breakdanset.

 

Forestillingen var ikke bare spennende for publikum, men også for skuespillerne som var litt nervøse på hvordan de minste ville ta i mot teaterstykket.

 

- Det som er mest krevende med å lage skuespill for et yngre publikum er forarbeidet. Da er det mye mer som må planlegges enn det det er med et skuespill for en eldre aldersgruppe. Vi må prøve å se forestillingen gjennom barnas øyne, slik at det ikke blir for skummelt og at de forstår handlingen, sa skuespilleren Camilla Svingen, glad og fornøyd for at premieren gikk som den gikk.

 

Frøydis Flotve, den andre skuespilleren, legger til at barna er det ærligste publikumet man kan få, og derfor er det ekstra skummelt å spille for dem.


- Det er ofte sånn at man må se hvordan barna reagerer under skuespillet og ut fra det må man av og til holde litt igjen for å ikke skremme dem.


Premimeren på "Boble" gikk som planlagt, og både publikum og skuespillerne er storfornøyde.

 

        

Manusforfatter og skuespiller, Camilla Svingen.   

 

Skuespillerne, f.v Camilla Svingen, Frøydis Flotve og Andreas Roksvåg.

 

Byline: Rebecca Gustafsson og Rebecca Tveitnes, studenter fra Årsdad VGS.

 

 

15-2 2011

Facebook Twitter

Tilbake

Billetter

Den Nationale Scene
Tlf. 55 54 97 00
E-post: dns@dns.no

Telefon billettbestilling: 55 60 70 80

Webredaktør: Ole Friele jr
Web-løsning: Reaktor AS

Våre sponsorer:

DNB