Om DNS

Nasjonalteatret i Bergen

Siden 1993 har Den Nationale Scene hatt status som nasjonalt teater. Inntektene til teatret kommer hovedsakelig fra offentlige tilskudd: I 2007 kommer over 81 millioner kroner i slikt driftstilskudd. I 2006 spilte vi 635 forestillinger fordelt på 40 oppsetninger, forestillinger og andre arrangementer.

På et stort teater som Den Nationale Scene er det hektisk aktivitet døgnet rundt. I noen perioder spilles det teater fra klokken 10 om formiddagen til klokken 23 om kvelden. På det mest hektiske har det vært gjennomført 44 forestillinger med ulike tilbud innenfor én og samme uke, samtidig som produksjon av nye oppsetninger har pågått for fullt. Arbeidet i teaterhuset er organisert innenfor ulike skift- og arbeidstidsordninger fra klokken 7 om morgen til 23 om kvelden på ukedager, og til klokken 21 på lørdager. Skuespillerne har delt arbeidstid innenfor én og samme arbeidsdag, med prøver på formiddagen og forestillinger på kveldstid.

I løpet av et år bruker Den Nationale Scene betydlige midler på lønns- og honorarutbetalinger til skuespillere, forfattere, dramatikere, instruktører, scenografer, koreografer, kostymedesignere, komponister, designere, musikere og andre utøvende kunstnere. Ved siden av den kunstneriske aktiviteten brukes det enorme ressurser til å videreutvikle teater- og sceneteknisk kompetanse innenfor egen virksomhet som ledd i den daglige drift. Dette gjør Den Nationale Scene til en sentral bidragsyter med hensyn til å opprettholde og utvikle en grunnleggende kunstnerisk og teknisk infrastruktur av høy kvalitet innenfor scenekunstområdet i regionen.


  
Facebook Twitter

Utskriftsvennlig versjon

Billetter

Den Nationale Scene
Tlf. 55 54 97 00
E-post: dns@dns.no

Telefon billettbestilling: 55 60 70 80

Webredaktør: Ole Friele jr
Web-løsning: Reaktor AS

Våre sponsorer:

DNB